MENU

Historie

Peet Hofmans heeft na twintig jaar het roer omgegooid. Op 1 maart 2015 verkocht hij zijn ICT-bedrijf om zijn droom waar te maken: een eigen hotel. Het hotel bevindt zich in een oud kazernegebouw dat toen nog enigszins verloren stond op een groot open terrein in Den Bosch.

Ooit stonden hier rupsvoertuigen. Dikke muren en dito betonnen vloeren. Lekker koel dus. De verbouw activiteiten zijn inmiddels afgerond. Met behoud van het unieke karakter is hier een plek gerealiseerd waarbij ontmoeten in een ‘laid-back’ sfeer centraal staat.

‘Het concept Willemspoort’ behoeft enige uitleg. Momenteel staat het hotel enigszins verloren tussen een groot transferium met honderden auto’s, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het Koning Willem I College en de Onderwijsboulevard. Dat gaat echter in rap tempo veranderen! Willemspoort is een nieuw te ontwikkelen stedelijk gebied waar 302 appartementen gerealiseerd zullen worden (75 sociale huurwoningen, 75 koopwoningen en 152 beleggershuurwoningen). Het zal een uniek woongebied worden, gelegen tussen de bruisende Bossche binnenstad en het natuurgebied De Gement.

De voormalig kazerne op het park, ofwel de KASerne was niet zomaar te koop. Er moest een toegevoegde waarde zijn voor het toekomstige park. We zijn bijzonder trots dat de gemeente voor deze invulling en ons plan heeft gekozen.

De KASerne is een ontmoetingsplaats geworden voor ondernemers, overheid, onderwijs, omwonenden en zorg. Een hotel, restaurant, conferentieruimte en een 30 meter lange kas die flexibel inzetbaar is door de verschuifbare wanden. De combinatie van grote recepties, private dining en overnachting is essentieel. Er kan vergaderd worden, er kunnen recepties gegeven worden en familieleden kunnen een kamer boeken op twee minuten loopafstand van het Jeroen Bosch ziekenhuis.

Het restaurant telt circa 65 couverts en er is ruimte voor besloten bijeenkomsten vanaf 10 personen. Een groot terras met een prachtig weids uitzicht en de hele dag zon, verleend toegang tot de vele culturele activiteiten in de Bossche binnenstad.

de KASerne hotel-restaurant-vergaderen