MENU

31 oktober 2017 Reacties uitgeschakeld voor Een mooie vermelding in Lekker! 2018 Views: 3009 Home, Media, Story

Een mooie vermelding in Lekker! 2018

Vorig jaar nieuw in Lekker en ook dit jaar weer van de partij. Chef-kok Marten Verelst en SVH Meestergastheer Léon IJpelaar zijn ambitieus en timmeren gestaag aan de weg. Deze hippe zaak is gevestigd in een oude tankgarage van de voormalig Willem 1 Kazerne, met een industriële inrichting, hoge plafonds, grote lampen en een keuken die gevestigd is in een ingebouwde zeecontainer. De tafels zijn van ruig hout en de fauteuils zitten heerlijk relaxed. De stoer uitziende driedelige menukaart biedt à la carte, een surprisemenu en menu’s in meerdere gangen te bestellen. De wijnkaart is uitgebreid en gevarieerd met voldoende open wijnen per glas. Als aperitief een verdejo van de gebroeders Lurton uit Rueda, een mooi droge aromatische wijn. Daarbij amuses als ietsje vlak smakende rilettes van witvis met frisse citrusparels, krokantje van nori en aardappel.

 

Eerste gang is rode biet in verschillende bereidingen met oesterzwam en parels van aceto balsamico. Een mooie smaakcombinatie van zoeten en zuren. Pièce is een lekker stevig maar erg zout mootje rogvleugel met garnituren van pompoen, zoete aardappelcrème, groenten en yoghurt met sjalottendressing. De ronde en geurige mâcon-lugny Saint Pierre van wijnhuis Bouchard Père et Fils is een fijne begeleider. Rijstepap is het dessert, de korrels zijn beetgaar en voor de tutti frutti willen we morgen terug.

 

Het glaasje Rivesaltes bekoort. Dat doet trouwens de jonge bediening ook. Zij stralen zoveel plezier uit in hun werk dat je er helemaal vrolijk van wordt. By the way: je kunt logeren in het bijbehorende hotel.

Bron: Lekker500

Comments are closed.

Lieve gasten,

 

Van 7 t/m 22 juli genieten wij met een aantal van u van een welverdiende vakantie. Vanaf de 23 juli openen wij weer onze deuren en ontvangen wij u weer graag.

 

In de tussentijd zal uw e-mail wellicht niet zo snel worden beantwoord.

 

Graag tot snel en geniet zelf ook van de heerlijke zomerdagen!

 

Gastvrije groet,

Team de KASerne