MENU

5 augustus 2016 Reacties uitgeschakeld voor Recensie: Daily Dinner Views: 3219 Recensies, Story

Recensie: Daily Dinner

05-08-2016: Redactie

Nieuw in Den Bosch: De Kaserne

Waar zijn we?

Op de Willemspoort in Den Bosch bij de in juni 2016 geopende Kaserne. Een restaurant én hotel. In het verleden stond op deze locatie de Koning Willem I-kazerne. De Willemspoort ligt op wandelafstand van het centraal station en is enorm in ontwikkeling. Binnenkort appartementen, groen en meer bedrijvigheid op deze locatie.

Hoe ligt de Kaserne erbij?

Mooi en ruim! Het restaurant is industrieel, robuust en modern ingericht. De Kaserne komt absoluut in onze lijst van mooie restaurantinterieurs in Noord-Brabant. De bar is het centrale punt in de zaak, waar je eigenlijk 3 zitgedeeltes terugvindt. 1 zitgedeelte met ongedekte tafels en een casual karakter. Daar hoort de bar ook bij. Dan de hoge tafels aan de wand en tenslotte een chiquer gedeelte met gedekte tafels. Het is op elke plek fijn zitten. Dat is nog niet alles. Buiten is namelijk een ruim terras dat tot zonsondergang overgoten wordt met zonnestralen. Parasols zijn aanwezig, net als eigen parkeergelegenheid.

De KASerne, Den Bosch: prachtig interieur De KASerne, Den Bosch: de bar De KASerne, Den Bosch: ingang van de keuken

Hotel?

Je kunt hier zo van tafel naar bed rollen. Aan het restaurant grenzen 8 strak en fris ingerichte hotelkamers en 1 luxe suite.

De KASerne, Den Bosch: hotelkamer

Wat kunnen we eten en drinken?

De Kaserne biedt ontbijt, lunch en diner aan. Daarnaast ook barfood als charcuterie en diverse bites. Ze zeggen een stoere eenvoudige kaart te hebben, maar daarmee doen ze zichzelf te kort. Een Portugese cataplana, gevriesdroogd ijs – leuke interactieve bereiding – of een salade met gekonfijte eendenpoot, vinden we niet vaak op één menukaart terug. Verder sandwiches, salades, steak sukade en meer. Alle gerechten worden puur en ambachtelijk bereid. Hier gaan ze voor smaakexplosies op een zuivere wijze. Voor koffieliefhebbers staat hier trouwens een “Kees van der Westen”. Daarmee drink je koffie van topkwaliteit. Die kwaliteit vind je ook terug in het assortiment wijnen.

De KASerne, Den Bosch: cataplana-pan De KASerne, Den Bosch: cataplana (coquille, schelpdieren, saffraanrijst) De KASerne, Den Bosch: sandwich sukade De KASerne, Den Bosch: zelf gevriesdroogd ijs maken

Houden ze ook rekening met gezond en duurzaam?

Check. Ze werken zoveel mogelijk met biologische producten en uitsluitend met eerlijke producten. Het motto van De Kaserne luidt “respect voor natuur en milieu”. Dat zie je zoal terug in het koken op inductie en de bouw van een eigen kas. Daar kweken ze straks hun eigen kruiden en dergelijke.

Zijn we ook in goede handen?

De zaak wordt aangestuurd door een driemanschap. Chef-kok Rob van der Veeken kookte eerder in 2-sterrenrestaurant Da Vinci. Gastheer-sommelier Leon IJpelaar draagt de eer ‘gastheer van het jaar 2015’ en maakte als sommelier furore bij onder meer Chalet Royal en FG-Foodlabs. Eigenaar Peet Hofmans komt dan wel uit de ICT-branche, maar weet donders goed hoe hij zijn gasten moet verwennen. Dat zit dus wel snor.

De KASerne, Den Bosch: Rob van der Veeken De KASerne, Den Bosch: Leon IJpelaar

We gaan hier dus wel blij weg?

Absoluut! Prachtige zaak, betaalbaar en goed eten, gastvrije service en de ruimte om voor elke gelegenheid – koffie, borrel, kort, uitgebreid, zakelijk – aan te schuiven. Geen omhoog gevallen gedoe, maar ontspannen en ongedwongen doen waar je zin in hebt in een gave ambiance. ‘Kaserne doen?’, is bij Dailydinner al stevig ingeburgerd.

Kijk hier voor meer informatie over de Kaserne+

Bron: Daily Dinner

Tags: ,

Comments are closed.

Lieve gasten,

 

Van 7 t/m 22 juli genieten wij met een aantal van u van een welverdiende vakantie. Vanaf de 23 juli openen wij weer onze deuren en ontvangen wij u weer graag.

 

In de tussentijd zal uw e-mail wellicht niet zo snel worden beantwoord.

 

Graag tot snel en geniet zelf ook van de heerlijke zomerdagen!

 

Gastvrije groet,

Team de KASerne